Poperinge en omgeving

Poperinge

Hoppe

De stad is beroemd om zijn hoppeteelt en telt daardoor veel brouwerijen die een bezoekje waard zijn. Natuurlijk zal er iemand Bob-kandidaat moeten zijn wil je in de brouwerij een aantal lekkere bieren proeven. Maar geen nood, op de markt van Poperinge en in jullie slaapgelegenheid ‘De gouden hoppebel’ kunt u naar hartenlust proeven van de Poperingse bieren.

Ben je echt geïnteresseerd in de hommelpluk en wat er allemaal bij hoort, dan is het Poperings Hopmuseum zeker een bezoekje waard.

Ook zeker de moeite zijn de Bier-en Hoppefeesten die driejaarlijks in september plaatsvinden, gebaseerd op een oud volksfeest, dat na de hopoogst gevierd werd. Deze bestaat uit een wedstrijd hopbellen plukken, volksdansen, een optocht met praalwagens, verkiezing van een Hoppekoningin en een bierfeest. 

Kerken en stadhuis

Ook telt de stad enkele mooie kerken, met zelfs één kerk waar wel 200 jaar aan gebouwd werd. Voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk startte men met de opbouw in 1290 en eindigde men in 1490. De Sint-Bertinuskerk is de decanen hoofdkerk, oorspronkelijk Romaanse kruiskerk uit 1147 maar vernield in 1419 en heropgebouwd als laat gotische hallenkerk. Verder is er nog de Sint-Janskerk uit 1300 gotische stijl. Het prachtige stadhuis is gebouwd in neogotische stijl.

Talbothouse

wordt binnenkort verder aangevuld, hierbij alvast de link naar de site van het Talbot House:https://www.talbothouse.be/nl/

SPORT- EN RECREATIEBAD ‘ DE kouter’

wordt binnenkort verder aangevuld, hierbij alvast de link naar de website van het zwembad:
https://www.zwembaddekouter.be/nl/het-zwembad#anch-50 

BOWLING ‘DE GOE SMETE’

wordt binnenkort verder aangevuld, hierbij alvast de link naar de website van de bowling:

https://www.degoesmete.be/poperinge/

Fietsen en wandeleN

Poperinge is wel een stad, maar heeft ook heel wat rust te bieden. De fiets-en wandelroutes waarmee je de prachtige omliggende natuur kan verkennen. De veilige rustige fietspaden brengen je van punt naar punt, waar veel te beleven en te zien valt.

WATOU

KUNSTENFESTIVAL WATOU

Ook liefhebbers van kunst kunnen hun gading vinden, van 3 juli tem 5 september 2021 vindt het kunstenfestival plaats in Watou. Dit is op een kleine 10km van onze B&B. Meer info hieromtrent is te vinden op volgende link: https://www.kunstenfestivalwatou.be/nl/